1 mei 2011 stond Timo van der Ploeg voor de deur van de Kamer van Koophandel te Zaandam. Na een aantal jaren als vertegenwoordiger actief te zijn geweest in de markt van document verwerkingssystemen, dan met name couverteersystemen, was het moment gekomen dit uit eigen naam op te gaan zetten.

Begonnen met het aanbieden van uitsluitend nieuwe systemen en de service op de bestaande installed-base was dit een snel genomen besluit. Op het gebied van snel genomen besluiten mag de keuze van de bedrijfsnaam ook een prominente plek innemen. Dit heeft niet meer dan twee minuten gekost. Het moest All Mailing Solutions BV gaan worden, nu kortweg AMS.

Met de vertegenwoordiging van Winkler + Dunnebier, voormalig Buhrs ITM, was een mooie start direct te voorzien. Een aantal verhuizingen, wijziging van logo en huisstijl, uitbreiding van het AMS team en portfolio van systemen zijn de 10 jaar voorbij gevlogen. “Onze relaties en het fantastische AMS team hebben dit mogelijk gemaakt, iets om heel trots op te zijn”, aldus Timo van der Ploeg.

Een uitgebreid maar op specialisme gebaseerd portfolio, anno 2021, bestaande uit W+D couverteersytemen, Mueller Apparatebau document verwerking en snijlijnen, MCS inkjetsystemen en streamfeeder oplossingen bouwt AMS stevig aan een solide basis. Nu gevestigd in twee geschakelde panden op bedrijventerrein De Trompet te Heemskerk staat er een uitstekend geoutilleerde werkplaats met steeds groeiende voorraad onderdelen en twee grote demo ruimtes tot beschikking om de constante groei van AMS te verzekeren.

Helaas is het door de aanhoudende COVID situatie niet echt mogelijk dit heugelijke feit groots te vieren. Eigenaar Timo van der Ploeg: “Dit is jammer maar zeker niet iets waar wij in negatieve zin aan vast moeten houden. AMS is nu AMS doordat het altijd met de voetjes op de welbekende grond is gebleven, de relaties altijd boven alles heeft gezet en de positieve gedachte laat overheersen. Wij bedanken dan ook al onze relaties voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en werken er hard aan dit te behouden.”

Menu